De entre totes les activitats Moodle, com ara bases de dades, fòrums, enquestes, etc, fem un repàs de les que són avaluables, és a dir, les que admeten ser qualificades i mostrades al butlletí de qualificacions.

  • Diaris: instrument simple que permet que l'alumne escrigui un text en línia, que després el professor llegeix i avalua. Fonts d'informació: Wiki URV
  • Eines externes: el professor prepara un material d'aprenentatge, avaluable, amb una eina externa a Moodle que compleixi l'estàndard LTI (Learning Tools Interoperability) per poder ser enllaçada a Moodle, de forma que l'usuari+contrasenya Moodle sigui suficient per iniciar sessió en l'eina externa, i les qualificacions obtingudes s'importin a Moodle. L'eina pot estar instal·lada en l'ordinador del professor, com ara CourseLab, o ser una eina en línia, com ara LAMS. Més informació d'aquesta eina: Wiki URV.
  • Fòrums: una activitat amb format fòrum on l'alumne pot participar, i el professor pot avaluar les seves intervencions; hi han tres estils de fòrum. Més informació d'aquesta eina: Wiki URV.
  • Glossaris: els alumnes creen, col·laborativament, un glossari de termes relacionats amb el curs, i cada entrada creada per cada alumnes pot ser qualificada. Més informació d'aquesta eina: Wiki URV.
  • Qüestionaris: és una de les activitats avaluables més conegudes de Moodle, permet múltiples opcions de configuració. Més informació d'aquesta eina: http://moodle.urv.cat/wiki/Qüestionaris
  • Tallers:  eina orientada a possibilitar la auto-avaluació (avaluació que fa l’estudiant de la seva pròpia producció atenent a uns criteris que s’han negociat prèviament) i co-avaluació (avaluació recíproca entre els estudiants en la qual apliquen criteris d’avaluació que s’han negociat prèviament en el grup-classe), i per tant molt relacionada amb la avaluació formadora. És una eina que demana per part del professorat una mica de dedicació per configurar-la correctament i treure'n profit. Més informació d'aquesta eina: Wiki URV.
  • Tasques: De segur que és l'activitat avaluable Moodle més usada, permet assignar una feina donant les instruccions als alumnes i posteriorment donar retroacció i qualificació. La tasca pot exigir o no a l'alumnat el lliurament de fitxers (trameses). La qualificació pot ser simple o avançada (basada en guies d'avaluació o en rúbriques). Més informació d'aquesta eina: Wiki URV.

Darrera modificació: dijous, 22 de setembre 2016, 13:35