Cada sessió pràctica ha de tenir una durada de com a mínim 5 minuts, i recomanable de 10 minuts. Sempre tindrà una estructura en tres fases:

  1. Introducció: expliquem en què consisteix, si és el primer cop que apliquem la tècnica. Els preparem mentalment amb amabilitat, suggerint que dediquin els moments següents al seu benestar, no es tracta de més esforç si no de tot el contrari, no es tracta de exigències del món vers ells si no de uns moments de dedicació al seu benestar. De 1 a 2 minuts.
  2. Desenvolupament de la pràctica, de 3 a 5 minuts
  3. Sortida: els exercicis de relaxació atencionals mai s'han d'acabar amb presses per tornar a l'activitat normal, cal seguir un ritme natural, molt important dir-lis que es fixin en el seu estat actual en acabar l'exercici, si es vol, es pot fer una mica de feedback col·lectiu. Mínim 1 minut abans de donar per acabat l'exercici.

Respecte als exercicis:

  • Llegir bé l’exercici, entendre la tècnica, la pauta (temps, estructura) i els seu objectiu, i fer-lo nosaltres abans de aplicar-lo a classe per conèixer bé en la pràctica el mètode
  • No anar amb presses: l’entrada  i la sortida són molt importants, cal respectar-los sempre
  • Actitud nostre: sempre convidant a fer, sense imposició; si no surt bé l’exercici, acceptar-lo; si hi ha qui no el vol fer, no obligar-lo, però que no molesti a la resta de la classe
  • To de veu suau, suggestiu

Respecte als efectes de la pràctica:

  • Estem entrenant noves habilitats psicocorporals, la pràctica constant és bàsica, també la paciència, doncs com tota habilitat trigarà un temps en establir-se.


Darrera modificació: diumenge, 11 de novembre 2018, 10:36