Activitat 1: Reflexió sobre el vídeo i les lectures (avaluable: participació)

Interessant vídeo de la Diana Laufenberg

Interessant vídeo de la Diana Laufenberg

per MARIA TERESA PORTA FERRE -
Nombre de respostes: 0

En primer lloc vull dir que el vídeo de la Diana Laufenberg m’ha resultat molt interessant, hi ha molts missatges per fer-nos reflexionar sobre l’ensenyament i l’alumnat, entre ells:

-          Aprendre de l’error, no podem demanar que sempre responguin correctament i en relació amb això també diu: L’aprenentatge requereix una dosi de fracassos, equivocant-se s’aprèn. Penso que hem de veure l’error com una cosa positiva, ja que ens permet saber el que és incorrecte, el que s’ha d’evitar... i a partir d’aquest moment haurem après a fer-ho correctament. Tot i això, la dinàmica que portem professorat i alumnes, fa que de vegades no guardem espai a l’error; els estudiants en general volen trobar la resposta ràpid i sense equivocar-se i els professors anem tan ajustats de temps que tampoc donem l’oportunitat als alumnes perquè s’equivoquen.

-          Aprofitar les oportunitats, el món dels CF tan en contacte amb el món laboral té molts recursos al seu voltant; cal pensar en tot el que ens envolta, segur que trobarem alguna empresa, institució... perquè acompanyem als alumnes i vegin amb els seus propis ulls, pregunten, es qüestionin, investiguin...

-          Confiar amb  els nostres alumnes, si creiem en ells i els ho sabem transmetre, la majoria d’ells ens donarà més del que esperem.