Activitat 1: Reflexió sobre el vídeo i les lectures (avaluable: participació)

Soc la Blanca Cabré. No sé gaire bé com funciona, així que provo de posar els meus comentaris aquí.

Soc la Blanca Cabré. No sé gaire bé com funciona, així que provo de posar els meus comentaris aquí.

per BLANCA CABRE SERRANO -
Nombre de respostes: 1

M’ha agradat la Ted de la Diana Laufenberg, sobre tot la forma en que comença i acaba.

Al principi perquè ens presenta el canvis de l’escola i el procés d’aprenentatge agafant l’exemple de la seva pròpia família. Aquesta és una primera característica que m’agradaria destacar: els conceptes sempre són millor entesos si els col·loquem prop de la vida real, experiències que els alumnes puguin sentir com a pròximes.

I al final, quan ens explica els 3 eixos en que fonamenta l’educació. Experiential Learning, Student Voice and Embracing Failure. M’interessa especialment l’últim, que han traduït com “acceptació del fracàs” quan en realitat te una connotació més poderosa, no només de acceptar-ho sinó de voler-ho. Perquè malgrat la nostra experiència es aquesta, els adults aprenem dels nostres errors i això en ajuda a créixer en tots els aspectes, l’equivocació no es veu com una cosa positiva. Hauria de canviar la visió, encara majoritària, que qui falla és un fracassat (si més no en el mon empresarial, on he desenvolupat la majoria de la meva vida laboral).


En resposta a BLANCA CABRE SERRANO

Re: Soc la Blanca Cabré. No sé gaire bé com funciona, així que provo de posar els meus comentaris aquí.

per JORDI ANTONI CUESTA ANDREA -

Hola Blanca,

gràcies per la teva reflexió, en efecte has captat perfectament el missatge de la Diana, en el cas del "Embracing Failure" tens raó en que no només és acceptar-lo si no també aprofitar-lo com a oportunitat d'aprenentatge; fer-ho és part fonamental de les metodologies actives d'aprenentatge, en les que l'alumnat s'empodera del seu aprenentatge, i en fer-ho, s'arrisca al fracàs, surt del guiatge estricte que es típic de l'ensenyament tradicional, i per tant té possibilitats d'aprenentatge més àmplies, si sap aprofitar-ho.

Fins aviat.