Activitat 1: Reflexió sobre el vídeo i les lectures (avaluable: participació)

Esther Rodríguez (Ted Talk Diana Laufenberg)

Esther Rodríguez (Ted Talk Diana Laufenberg)

per ESTHER RODRIGUEZ GONZALEZ -
Nombre de respostes: 2

Aquest Ted Talk (com gairebé tots) resulta  inspirador i fa reflexionar sobre com la idea de què el professor és la font dels coneixements està completament obsoleta a l'actualitat, ja que l'accés a la informació és immediat.

Els 3 pilars que estableix per tal que un aprenentage sigui significatiu són: aprendre amb l'experiència, donar importància a la veu de l'alumnat i acceptar (com una oportunitat de millora) les errades. Estic totalment d'acord, encara que en els ensenyament de Formació professional és necessari també transmetre alguns procediments i continguts de manera més tradicional. És evident que si els alumnes volen aprendre sempre amb l'experiència, el camí és més llarg i tenim uns currículum molt extensos. La pregunta que ens hem de fer és: Realment, tot el que apareix al currículum és realment necessari o és preferible "sacrificar" alguns continguts redundants (que potser no necessitaran mai al món laboral) per poder desenvolupar unes competències que necessitaran segur en qualsevol tipus d'empresa? Suposo que haurem de trobar un punt a mig camí...

En resposta a ESTHER RODRIGUEZ GONZALEZ

Re: Esther Rodríguez (Ted Talk Diana Laufenberg)

per ISABEL MATILLAS LOPEZ -

Hola Esther, 

A vegades em faig les mateixes preguntes, puc anar més enllà del currículum i aprofundir en allò que els alumnes em demanen. Què fer quan pregunten coses que els interessa però que el currículum i la programació em fa passar de puntetes. 

Crec que ens em de replantejar molt més que treballar per projectes o amb treball col·laboratiu, em de repensar el currículum, les programacions i el seu seguiment, la "qualitat" ... això ens farà millorar i obrir nous horitzons, guiar l'aprenentatge dels nostres alumnes d'una forma més natural i engrescadora.

En resposta a ISABEL MATILLAS LOPEZ

Re: Esther Rodríguez (Ted Talk Diana Laufenberg)

per JORDI ANTONI CUESTA ANDREA -

Penso que una de les claus és la paraula "engrescadora" que menciones: l'aprenentatge autèntic necessita motivació positiva, és a dir, recompenses, i que et sentis engrescat és molt potent en aquest sentit.